Laatste nieuws

11 miljard euro verlies door ziekte werknemers

Ongezondheid is de grootste rem op de economie. Gezondheid moet gelden als essentiële productiefactor voor duurzame groei en in preventie moet meer geïnvesteerd worden. Dat stelt Hugo Backx, directeur GGD GHOR Nederland.
“Na jaren van tegenvallers, presenteert het kabinet deze Prinsjesdag eindelijk weer meevallers. Dat hadden nóg positievere berichten kunnen zijn, als Nederland jaarlijks niet ruim 11 miljard euro verliest door ziekte van werknemers.” Het aantal mensen dat chronisch ziek is door hun leefstijl neemt toe. Een ongezonde leefstijl beïnvloedt daarmee meer en meer de levenskwaliteit en duurzame inzetbaarheid van mensen, dat schrijft Backx in ‘Eén procent meer economische groei door betere gezondheid’.

Lees hier de rest van het artikel (bron skipr)

“De combinatie van sport en bedrijfskunde geeft een verfrissend perspectief.”

Remco Piso
Account Manager / Selectum