Team Fit

PERFORMING AS A TEAM

 

Hoe maak je van jouw team een top team? Hoe kom je samen in een flow? Een goed team bouwen kost tijd en energie. Wat kun jij als manager of coach doen om de prestaties van jouw team te beïnvloeden en te verbeteren?

Tuckman model

Onze aanpak is gebaseerd op het Tuckman model. Als team zit je altijd in een bepaalde fase (Forming > Storming > Norming > Performing). Wij begeleiden teams naar de Performing fase. In deze fase lijkt alles vanzelf te gaan, er wordt effectief samengewerkt, de productiviteit en creativiteit zijn hoog en het team is succesvol. Wij werken samen met het team aan belangrijke factoren voor dit succes, zoals een helder gezamenlijk doel, kunnen omgaan met veranderende omstandigheden en druk, samenwerking en communicatie, herkennen en erkennen van individuele talenten en verschillen (diversiteit), vertrouwen en natuurlijk plezier hebben in dat wat je doet.

Tuckman model
Tuckman model

IMG_6072

In onze coaching speelt sport en beweging een belangrijke rol. Beweging stimuleert het brein stimuleert en zorgt ervoor dat mensen “scherper” zijn, meer creativiteit laten zien en beter verbinding kunnen leggen met de ander. Wij koppelen theorie en kennisoverdracht aan een fysieke ervaring waardoor het leereffect vele malen groter is. Voor elk team en ieder onderwerp wordt op maat een programma gemaakt waarin gekeken wordt naar de mogelijkheden en beperkingen, waardoor iedereen altijd kan meedoen. We zijn natuurlijk niet alleen maar aan het sporten en bewegen. De bewegingsvormen worden gebruikt tijdens de kick-off en dienen als warming up voor het programma. Deze ervaringen nemen we mee in het vervolgd traject op de werkvloer, want juist op de werkvloer gaan we voor goud!

“Het concept “Men of the Match” van Michiel is een fantastische tool voor een teamgerichte organisatie of afdeling.”

Huib Maclean
Manager Inrichtings- en Verhuisprojecten / Erasmus MC